čtvrtek 10. září 2009

Blogger.com zavedl značku pro rozdělení článku

Blogger.com na svém weblogu Blogger Buzz oznámil, že zavádí do běžného provozu značku Read more pro rozdělení textu příspěvku na začátek a zbytek textu. Takové rozdělení se hodí například pro delší texty, aby na hlavní stránce weblogu nebyly publikovány celé, ale pouze tolik, kolik uznáte za vhodné. Pro zbytek článku si pak čtenář klikne na odkaz Read more (česky Další informace).

Návod je díky obrázkům srozumitelný zřejmě pro každého, musíte mít zapnutou nejnovější verzi editoru příspěvků (Nastavení - Základní - Globální nastavení a tam Aktualizovaný editor), kde se nachází na liště vpravo tlačítko pro rozdělení textu, a také si můžete v Rozvržení - Záznamy v blogu po kliku na Upravit zvolit vlastní slova místo Read more, respektive místo Další informace.

Jenom bych rád upozornil, že pokud se vám odkaz na zbytek textu příspěvku neobjevuje, musíte resetovat nastavení v Rozvržení - Upravit HTML a tam kliknout na Vrátit šablony pomůcky na výchozí hodnoty. Pak už se odkaz na zbytek textu na hlavní stránce vždy objeví.