středa 2. července 2008

Nové funkční prvky na Bloggeru podruhé

Vyzkoušel jsem pomocí draft.blogger.com nové funkce, které Blogger.com právě testuje a o nichž jsem tu již nedávno psal. Celkový dojem je kladný. Posuďte sami:
  • export a import - senzace, bomba, vždycky miluju, když si můžu udělat zálohu celého obsahu (příspěvky, komentáře, tagy) a pak to importovat úplně jinam a ono to vážně funguje, takže máte jakoby kouzlem celý blog jinde (takovéhle okouzlení znám už z Wordpressu, no tak teď ho mám i tady na Bloggeru). Mimochodem, import nebo export se vedle normální možnosti v Nastavení automaticky nabízejí také při různých kruciálních příležitostech, např. při zakládání nového blogu nebo při mazání starého - je to dobré "poslední" varování i rada
  • editor - kupodivu se mi víc líbí ten světle hnědý starý, ale - aspoň na mém prohlížeči a rozlišení - ten nový má zase pohodlně větší prvky, takže snad si na něj rychle zvyknu (tohle je asi jedna z věcí, kdy jde opravdu jen o zvyk na barvu a velikost)
  • hodnocení článku - spíše zklamání, ne samotná funkce, ale vzhledově bych očekával větší přizpůsobitelnost (barvy, margin...). Příliš dlouho se na stránce natahuje.
Celkově už se moc těším, až tato vylepšení Blogger.com konečně uvede naostro. Nejvíc se těším na export a import, které se zdají fungovat naprosto bezchybně. Konečně pohodlná záloha!