pátek 18. července 2008

Wordpress theme directory - konečně!

Wordpress.org dnes oznámil spuštění centrálního uploadovacího adresáře pro wordpressové šablony vzhledu, utvořeného podle modelu jejich adresáře pluginů. Zatím tam těch témat moc není, ale to se jistě rychle změní. K dispozici je samozřejmě tlačítko preview na samostatné stránce tématu.

Dosud fungoval jako oficiální zdroj témat Theme Viewer, ale jak se konstatuje přímo ve zprávě Wordpress.org, přidávání nových témat bylo zastaveno už před dlouhým časem, a jak dodávám já, to, co tam bylo, bylo z 80 % strašné a pro ostudu, protože šlo většinou o amatérské vzhledy, které by udělaly na někoho dojem možná tak v polovině 90. let, ale ne v roce 2008. Ta sbírka až na výjimky neodpovídala tomu, kolik fantastických témat bylo přitom paralelně k dispozici na neoficiálních zdrojích, ať už adresářích nebo vlastních stránkách autorů šablon.

Tak snad se to nyní změní. Doufám, že hlavně co do kvality, aby tam zase kdekdo neuploadoval kdeco. Uvidíme, jak se bude situace kolem nového adresáře Wordpress témat vyvíjet, snad se dočkáme rychlého a spolehlivého zdroje elegantních vzhledů.