středa 18. června 2008

Save Image in Folder 1. 2. 2 běží i na Firefoxu 3

Díky skvělému rozšíření Save Image in Folder můžete ve Firefoxu během surfování ukládat jakékoliv obrázky do přednastavené, "posledně použité" složky pouhým dvojklikem na vybraný obrázek. V případě shodného názvu dvou obrázků se soubory automaticky uloží s inkrementálně pozměněným jménem, takže jediná akce, kterou při ukládání doopravdy provádíte, je zmíněný dvojklik na obrázek.

Aby rozšíření takto fungovalo, je třeba pohrát si s nastavením : jednak nastavit složku, do které se budou obrázky ukládat, jednak zvolit další patřičné volby na ostatních kartách:
  • karta Main: zvolte jednak složku, jednak Auto-increment the filename
  • karta Miscellaneous: zvolte dole Performing a left double-click...
  • karta Advanced: zvolte browser.download.lastDir.
Změna nastavení pluginu vyžaduje restart prohlížeče.

Z faktu, že se automaticky ukládá do posledně použité složky, vyplývá, že po první instalaci pluginu musíte poprvé uložit nějaký obrázek ručním výběrem (pravý klik na obrázek a volba týkající se Save Image in Folder / vaše přednastavená složka).

Po prvním ručním uložení do přednastavené složky už každý další dvojklik na obrázky v prohlížeči je ukládá do oné "posledně použité" složky. Pokud chcete nějaký obrázek uložit jinam, musíte to udělat ručně a zvolit defaultní firefoxí postup:
  • pravý klik na obrázek
  • na kartě vybrat běžnou volbu Uložit obrázek jako
Na vaše nastavení pluginu takováto ruční uložení jinam pomocí běžné volby Firefoxu nebudou mít vliv a dvojklik dále ukládá pouze do přednastavené, posledně použité složky.

Zjistil jsem před malou chvílí, že verze 1. 2. 2, kterou autor prezentuje na svých stránkách, spolehlivě pracuje i ve Firefoxu 3. Takže už si můžeme užívat bleskového ukládání obrázků dvojklikem i v nové verzi tohoto prohlížeče.